כניסה
למנויות
צרו קשר

קבב טופו חלומי של איילת

קבב טופו קל להכנה וטעים ממש!!! 
אחרי אינספור נסיונות נולד המתכון הזה שהוא פשוט חלומי והכי כיף שהוא קל ומהיר הכנה בדיוק כמו שאני אוהבת!!!

 

למה טופו?

הטופו מעניק לנו חלבון איכותי מהצומח, הוא סופג טעמים וקל לשב אותו בשפע מתכונים. 

טופו הוא למעשה תוצר תסיסה של פולי סויה. מקורו מסין שם התגלה ונמצא בשימוש מזה כ-2000 שנים.
הטופו עשיר בפיטואסטרוגנים - מרכיבים דמויי הורמונים שעשויים לאזן את רמות האסטרוגן בגוף ובכך לסייע למגוון מצבי בריאות בעיקר נשיים כגון: תופעות גיל מעבר, כאבי מחזור, שחלות פולציסטיות ועוד.

את הקבב הזה ממש קל להכין - אפשר להכין אותו במנגל לאחר שהתייצב במקפיא או לאפות ויוצא חלומי, זה מתכון שכיף וקל להכין, כמה דקות ויש ארוחה שווה!!!
הכי כיף לקבל תגובות מופתעות מאלו שחשבו שהם לא אוהבים טופו, עד שטעמו זאת...
איזה כיף שקל להפנות למתכון באתר.

רכיבים:
300 גרם טופו קשה מפורר באמצעות הידיים (לא להכניס למעבד מזון)
2 כפות גדושות של קמח חומוס
3 כפות טחינה גולמית
3 שיני שום כתושות (או טחונות במעבד מזון יחד עם הבצל והעשבי תיבול)
בצל קצוץ היטב או מטוגן, מומלץ לקצוץ היטב במעבד מזון יחד עם העשבי תיבול, לדעתי מושלם גם ללא טיגון כשהבצל קצוץ היטב.
חופן גדול של כוסברה

חופן גדול של פטרוזיליה
חבילת רסק עגבניות טבעי, קטנה (מ 100% עגבניות)
כפית פפריקה מעושנת, 
חצי כפית כמון
רבע כפית כורכום
חצי כפית תבלין שווארמה
חצי כפית פלפל שחור
כפית מלח הימלאיה


אופן ההכנה: 
מפוררים את הטופו בידיים 
את שאר הרכיבים נכניס למעבד מזון ונטחן היטב ואז נערבב עם הטופו. אפשר לקצוץ היטב את הבצל במקום להשתמש במעבד מזון או לטגן את הבצל (יוצא חלומי כשהבצץ קצוץ וממש לא משמעותי לטגן את הבצל במתכון זה)
נשמן נייר אפייה ואז באמבצעות ידיים רטובות ניצור קבבונים ונרסס את הכל בשמן זית לפני שנכניס לתנור.

נכניס לתנור ב 200 מעלות לכ 20-25 דקות ואז נהפוך בעדינות באמצעות קלף (הקציצות עדינות ומתפרקות שהן חמות אך אל חשש, הן יתייצבו כשיתקררו מעט)
אחרי שהפכנו נאפה עוד 5 דקות וזהו. הקציצות מוכנות.

כיצד נתייחס?
כל הכמות היא כ 11 מנות חלבון.

הצעות הגשה: 
מומלץ להגיש בליווי קוביות בטטה אפויות כמנת הפחמימה ובתוספת טחינה וסלט קצוץ.

אהבת? ממש אשמח לשמוע על כך!!!

 

להאמין. לפעול. להגשים.